tisdag, oktober 23, 2012

Vallentunas barnloppis nr 2

På söndag 28 oktober är det dags för Vallentunas barnloppis igen, det är alltså den andra inom kort då den första blev väldigt populär. Loppisen har fått en egen hemsida som ni hittar HÄR. Vi kommer bjuda på en härlig goodiebag till de första besökarna som kommer förbi och det är många företag som sponsrar och några av dem är: Skrubber, Solentro, The Buppa Brand, Coop Vallentuna, Inredningsshopen, Ica Vallentuna, kvinnojouren och tjejjouren i vallentuna. Tror det va några jag missade men om du hänger på låset på söndag (dörrarna öppnas kl 10 och är öppet till 14) så kanske du kniper en goodiebag! Adressen är Teknikvägen 25 i Ekebyskolans matsal.

Skrubber:

Tanken med Skrubber är att det ska fungera som ett komplement till vanlig diskning. Något att ta till när du inte har tillgång till borste och diskmedel.

Bvc informerar vikten av att hålla flaskorna rena, men vad är det egentligen som händer. En mikrobiolog gav följande svar:

"I mjölk och välling är det främst Bacillusarter och gramnegativa bakterier (t.ex Pseudomonas, Enterobacteriaceae) som kan tillväxa och det går mycket snabbt i rumstemperatur, de fördubblar sig på 0,5-1 timme och kan snabbt komma upp i höga halter.
I mjölkrester kan det bildas sk biofilmer som är bakterier som fäster till produktrester och bildar olika ämnen och en gynnsam miljö de kan föröka sig i och i den formen är de svåra att diska bort och är mycket tåliga mot t.ex rengöringsmedel.
Oftast är det inte farligt utan det är de sk produktförstörarna som tillväxer först/snabbast men i rumstemperatur kan man ha otur och få toxinbildning av t.ex Bacillus cereus."

Tänk dig nu en varm sommardag, du lägger den urdruckna flaskan i korgen under vagnen, efter någon timme eller två så är din lilla bebis törstig. Då vill du förmodligen inte bara skölja ur flaskan med lite vatten, fylla den och ge den till barnet?

Solentro:

Solen ger oss energi, att ge ger också energi, men vad betyder egentligen Solentro?

För oss betyder det att ge - att ge vad som verkligen betyder något och som inspirerar och ger glädje i livet, Solentro har vi skapat utifrån den filosofin.

Solentro är en plats där vem som helst busenkelt kan göra en egen bok eller fotobok av högsta kvalitet!

Vi hoppas det skänker stor glädje att förvandla personliga texter och bilder till vackra och unika böcker och fotoböcker.

Solentro är det enklaste sättet för dig att göra en egen bok eller fotobok. En mycket uppskattad gåva och personlig present oavsett tillfälle - en personlig fotobok fungerar alltid!
Har du själv en berättelse, dikt, brev, blogg eller andra texter? Gör din egen bok idag!

Gör en egen bok

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

kommentera gärna- då blir jag glad, men:

*använd en vänlig ton

*var helst inte anonym, har du ej blogg så skriv gärna en liten kråka =)

*inget tävlings-spam

*vett och etikett

*svarar dig ofta här i min blogg, kommenterar du hos mig tittar jag såklart tillbaka hos dig =)

*gillar du bloggen, lägg till mig på bloglovin