söndag, november 03, 2013

Kolmårdenbesöket

Nu ska jag ta mig tid att blogga lite, har inte haft dator och när vi kom hem igår va jag extremt trött.I fredags åkte vi till Kolmårdens djurpark och Vildmarkshotell. Vid hotellet blev vi väl mottagna men ett stort minus för att det inte va någon ramp ner för vagnar/väskor och eventuella rullstolar. Kanske fanns men då väldigt dåligt skyoltat. Va en trapp med beda steg så man kunde ju "guppa" vagn och väska ner men underlättar med en ramp. I det här inlägget visar jag några mobilbilder, har tagit lite kort med stora kamran men i vanlig ordning orkar jag inte föra över dem i datorn.

Vi gick till receptionen och fick inträdesbiljetter till parken och parkeringen för gäster på hotellet va gratis- ett stort plus! Vi gick in i djurparken bakvägen då vi kom direkt från hotellet, det va inte det mest optimala kanske. En brant backe att bestiga för förväntansfulla barn... Men men upp kom vi, och vi kom upp vid delfinariet så vi gick in där och Inez fick varulvständer målade och vi såg de vackra delfinerna simma runt. Vi kikade runt lite i djurparken men allt kändes väldigt off trots spöken och många besökare. Vi gick till tigrarna och kikade men va mycket folk så såg inte så mycket.
Tiden närmade sig lunch och vi åt på ett hamburgehak med "normala" priser, typ 250:- för hela familjen. Efter det gick vi bort till delfinshowen som va magisk! Helt fantastisk va den och musiken va jättefin och pampig (Norrköpings symfoniorkester). Här har man verkligen tänkt till! Delfinerna är ju så himla fina och showen trollband. Det va en stor bioduk i bakgrunden som visade olika miljöer i takt med musik och delfinernas framfart.
Sedan kom vi ut i spöregn, roligare hade man ju haft det. Vädret hade lovat uppehåll hela dagen så det kändes ju rätt surt. Nu va vi glada över barnens overaller som tål regn samt att vi vuxna valt bra jackor. Vi gick och gick. Och regnet fortsatte och glada barn försvann. Det va långt att gå och en otålig 6-åring vill inte gå så långt i vagnen, man bör bygga upp med rullband genom parken alltså! Vi kom ju dessutom in på helt fel sida av djurparken.
Väl framme på "rätt" sida va vi trötta, blöta och kalla men vi kikade lite såklart. Många djur va inne och tog skydd från regnet och alla små fik och souvenierbutiker va stängda. Vi gick in och kikade på elefanterna och nyfödda elefantbebisen samt noshörning och nyfödd noshörningsbebis. Så himla söta! Max blev väldigt faschinerad då han älskar dessa djur.
Vi avslutade i parken runt 15 så vi va där i flera timmar trots regn och kyla. På hotellet fick vi vårat rum med två sängar för vuxen och två mindre sängar för barn där en va uppsatt mot väggen för att spara plats, väldigt smart. Inez la såklart beslag på den sängen. Vi bytte om och gick ner till badavdelningen, African spa och relax. Jättemysigt och fint. Till en början ville Max inte bada men sedan va även han i.
Efter bad blev det lekhörna för barnen med ansiktsmmålning och pyssel och vi avslutade med en ryslig buffé.

Dagen efter blev det en härlig frukostbuffé och dit gick vi tillbaka en gång till vid 10-tiden då barnen inte åt så mycket först, så de fick i sig en smörgås innan vi gick till djurparken igen. Den här gången fick vi parkera gratis nere vid huvudparkeringen och gå in genom huvudentrén. Mycket bättre! Först kom man till en stor butik där de hade lite rea just nu, så vi köpte varsin badhandduk med Bamse till barnen samt en väska till Inez gosedjursdelfin som hon köpt tidigare. Nu fick vi en papeprskata vid entrén, det fick vi inte när vi gick in första dagen vilket vi saknade och kartor va omöjliga att hitta i djurparken... Nu hittade vi mycket bättre och visste var vi ville. Inez ville testa kamelridningen, jag va lite skeptisk och trodde hon skulle glida av den där stora kamelen, men hon satt så fint och mjukt mellan pucklarna och pratade hål i huvudet på kamelskötaren. Efteråt va hon eld och lågor och tyckte det va jätteroligt! Sedan mot Bamse som vi hade turen att träffa idag, en stor besvikelse att Bamses värld va stängd (?) förutom att Bamse och Vargen gick runt lite på bestämda tider...
Innan hemfärd avslutade vi med grillning av korv och marsmallows. Perfekt avslut då vi va lite kalla och trötta.
kamelridning= succé!

Härlig meny på kvällens buffé

Ett spöke utan huvud....

Fantastisk utsikt på Vildmarkshotellet!

Plus: 
Utsikten på hotellet, värt att betala lite extra för
Service på hotellet
Utbud på hotellet, väldigt barnvänligt!
Delfinshowen
Korv o marsmallowsgrillningen
Gratis parkering

Minus: 
Ingen ramp vid hotellet
Spöken som inte hittar i parken
Långt att gå mellan olika delar på parken
Ingen utdelning av karta vid entrén från hotellet

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

kommentera gärna- då blir jag glad, men:

*använd en vänlig ton

*var helst inte anonym, har du ej blogg så skriv gärna en liten kråka =)

*inget tävlings-spam

*vett och etikett

*svarar dig ofta här i min blogg, kommenterar du hos mig tittar jag såklart tillbaka hos dig =)

*gillar du bloggen, lägg till mig på bloglovin