torsdag, juli 03, 2014

Ett snabbt besök i Malaga- att göra om du besöker solkusten- Spanien

För att få tiden att gå en eftermiddag bestämde vi oss för en sväng in till Malaga, som ligger ca 15-20 minuters bilfärd från Benalmadena. På vägen mot Malaga kan du njuta av de vackra vyerna om du inte är den som kör bilen såklart.
Inne i Malaga är det ganska svårt att hitta, vi tog oss till ett parkeringsgarage, vid infarten trycker du ut en biljett så betalas den i en lucka innan du hämtar bilen vid hemfärd. Väldigt smidigt, men en knapp på engelska hade suttit fint.
Vi strosade runt lite i stan men vi kom aldrig in i själva "kärnan" utan höll oss vid en ruin, amfiteater, och gick nedåt och hittade en fin lekpark. Något jag gillar med både solkusten och Mallorca, och tror det är gemensamt för resten av Spanien, är att det är så fint för barnen. Det finns något för alla och det är alltid nära till en lekpark. Nästa gång vi besöker Malaga blir det att utforska hela staden, inte helt lätt med en 7-åring som är trött i benen och en 4.åring som vill springa åt annat håll.

En annan dag åkte vi in till Malaga för att gå i deras fotbollsbutik, det var J som bestämde den utflykten. Butiken hade inte ett så stort utbud för barnen, men de hade mycket annat: handdukar, fotbollar, kaffekoppar, pennor, ryggsäckar, träningskläder och tröjor. Butiken hade en vakt också som gjorde sitt bästa för att inte skratta åt barnen och tycker hon behöll sin proffessionalitet väldigt bra! Det var väldigt varmt den här eftermiddagen så vi beslöt att åka tillbaka till huset efter vi varit i butiken. Butiken ligger vid La Rosaleda stadium

Lite bilder:


här saltade man fisken förr i tiden
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

kommentera gärna- då blir jag glad, men:

*använd en vänlig ton

*var helst inte anonym, har du ej blogg så skriv gärna en liten kråka =)

*inget tävlings-spam

*vett och etikett

*svarar dig ofta här i min blogg, kommenterar du hos mig tittar jag såklart tillbaka hos dig =)

*gillar du bloggen, lägg till mig på bloglovin